Forum

Safari 5 i wtyczki.

Ka.
15 Cze 2010 9:51
microust napisał(a):

ClickToFlash ?

Skoro już o tym mowa: CTF zniknął po aktualizacji Safari do wersji 5. Reinstalacja nie pomogła. Wujek Gugiel podał, że to się zdarza. Zna może ktoś lekarstwo na kłopoty z CTF?

Ka.

microust
15 Cze 2010 10:44
Ka. napisał(a):

CTF zniknął po aktualizacji Safari do wersji 5. Reinstalacja nie pomogła. Wujek Gugiel podał, że to się zdarza. Zna może ktoś lekarstwo na kłopoty z CTF?

Rozumiem że koszernie , wraz z plikiem w ~/Library/Internet Plug-ins ?

Kilka dni temu robiłem instalację nowego użytkownika na moim iMacu (wrócił!), Safari podniesione do wersji 5 i instalacja CTF - żadnego problemu. Chyba że za problem uznać sporadyczne „wywalenie” przeglądarki z powodu samego Flasha lub jedynie jego wtyczki. ;)

Ka.
15 Cze 2010 14:27
microust napisał(a):

Rozumiem że koszernie , wraz z plikiem w ~/Library/Internet Plug-ins ?

Usunięty stamtąd był. Zainstalowany potem ponownie. W Safari się nie pojawił.

Ka.

microust
16 Cze 2010 23:05
Ka. napisał(a):

W Safari się nie pojawił.

To może teraz się pojawi?

http://github.com/mattball/ClickToFlash-safari-extension/downloads

QDS
29 Cze 2010 15:24

Fajny zestaw wtyczkowy znaleźć można pod adresem 30-incredible-safari-extensions

Kątem OK’a

DG
28 Lip 2010 17:18

No i galeria właśnie została otwarta.

http://extensions.apple.com/

DG

resetpl
28 Lip 2010 21:57
DG napisał(a):

No i galeria właśnie została otwarta.

http://extensions.apple.com/

No i jak dla mnie troche ubogo. Zainstalowalem tylko wtyczke instapaper po czym ja usunalem, bo wole juz wciskac zakladke “Read Later” niz kobinowac z klawiszem option. Moze sie kiedys skusze na adblocka, ale nauczony tym, ze spowalnial on wczytywanie stron w Chrome, tak wiec tu pomecze sie z reklamami.

To co m sie nie podoba to to, ze ta galeria nie zostala zrobiona w ogole po applowemu. Mialem nadzieje, ze bedzie to drugi appstore w przegladarce, a tu tylko lista dodatkow i przy kazdym krotkie info z przyciskiem zainstaluj.

Jezeli wiec to nie problem to chwalcie sie czy Wy znalezliscie cos dla siebie i co takiego :).

Roberto
29 Lip 2010 0:21

hm, czy tylko mi Undo w nowym Safari pozwala ‘zundować’ tylko jedną zamkniętą kartę?

grzegor
29 Lip 2010 1:37

Nie tylko Tobie - ta funkcja pamięta tylko ostatniego taba. Ale widziałem już jakieś rozszerzenia które zarządzają kartami i potrafią zapamiętywać/przywracać wiele kart.

Mirdham
29 Lip 2010 6:21
resetpl napisał(a):

Moze sie kiedys skusze na adblocka, ale nauczony tym, ze spowalnial on wczytywanie stron w Chrome, tak wiec tu pomecze sie z reklamami.

Jezeli wiec to nie problem to chwalcie sie czy Wy znalezliscie cos dla siebie i co takiego :).

Ja zainstalowałem AdBlocka i .... spowalnia on ładowanie stron, albo ja jestem przewrażliwiony. Widać nadal edycja pliku hosts daje najlepsze efekty.

Roberto
29 Lip 2010 9:20

grzegor - jestem wręcz przekonany, że w poprzedniej to nie był tylko jeden tab… chyba, że tego po prostu nie zauważyłem?
tak, np. glims to poprawia, ale wtedy przy cmd+z otwierają mi się 2 takie same taby

DG
29 Lip 2010 9:33

Ja mam jeszcze Safari 5.0. Co Wam sprawdzić?

DG

Roberto
29 Lip 2010 9:44

ile tab’ów można przywrócić (‘odzamknąć’) przy pomocy Undo (cmd+z)

czyli otworzyć np. 4 taby w jednym oknie, zamknąć 3 i zobaczyć ile razy zadziała Undo

DG
29 Lip 2010 10:09

cmd+z przywraca tylko jeden tab, zamknięty jako ostatni.
Safari wersja 5.0

DG

grzegor
29 Lip 2010 12:35
Roberto napisał(a):

grzegor - jestem wręcz przekonany, że w poprzedniej to nie był tylko jeden tab

Nie wiem o jakiej poprzedniej mówisz, bo

20100729-tuc27reten5thyy3y41eqtqwqr.png

muszę się przyznać, że aktualizuje programy zwykle hurtem jakoś raz na miesiąc przy resecie i jeszcze pora na nowe safari nie nadeszła.