microust napisał(a):ClickToFlash ?
Skoro już o tym mowa: CTF zniknął po aktualizacji Safari do wersji 5. Reinstalacja nie pomogła. Wujek Gugiel podał, że to się zdarza. Zna może ktoś lekarstwo na kłopoty z CTF?
Skoro już o tym mowa: CTF zniknął po aktualizacji Safari do wersji 5. Reinstalacja nie pomogła. Wujek Gugiel podał, że to się zdarza. Zna może ktoś lekarstwo na kłopoty z CTF? |
|
Rozumiem że koszernie , wraz z plikiem w ~/Library/Internet Plug-ins ? Kilka dni temu robiłem instalację nowego użytkownika na moim iMacu (wrócił!), Safari podniesione do wersji 5 i instalacja CTF - żadnego problemu. Chyba że za problem uznać sporadyczne „wywalenie” przeglądarki z powodu samego Flasha lub jedynie jego wtyczki. ;) |
|
Usunięty stamtąd był. Zainstalowany potem ponownie. W Safari się nie pojawił. |
|
To może teraz się pojawi? http://github.com/mattball/ClickToFlash-safari-extension/downloads |
|
|
Fajny zestaw wtyczkowy znaleźć można pod adresem 30-incredible-safari-extensions Kątem OK’a |
|
|
No i galeria właśnie została otwarta. |
|
No i jak dla mnie troche ubogo. Zainstalowalem tylko wtyczke instapaper po czym ja usunalem, bo wole juz wciskac zakladke “Read Later” niz kobinowac z klawiszem option. Moze sie kiedys skusze na adblocka, ale nauczony tym, ze spowalnial on wczytywanie stron w Chrome, tak wiec tu pomecze sie z reklamami. To co m sie nie podoba to to, ze ta galeria nie zostala zrobiona w ogole po applowemu. Mialem nadzieje, ze bedzie to drugi appstore w przegladarce, a tu tylko lista dodatkow i przy kazdym krotkie info z przyciskiem zainstaluj. Jezeli wiec to nie problem to chwalcie sie czy Wy znalezliscie cos dla siebie i co takiego :). |
|
|
hm, czy tylko mi Undo w nowym Safari pozwala ‘zundować’ tylko jedną zamkniętą kartę? |
|
|
Nie tylko Tobie - ta funkcja pamięta tylko ostatniego taba. Ale widziałem już jakieś rozszerzenia które zarządzają kartami i potrafią zapamiętywać/przywracać wiele kart. |
|
Ja zainstalowałem AdBlocka i .... spowalnia on ładowanie stron, albo ja jestem przewrażliwiony. Widać nadal edycja pliku hosts daje najlepsze efekty. |
|
|
grzegor - jestem wręcz przekonany, że w poprzedniej to nie był tylko jeden tab… chyba, że tego po prostu nie zauważyłem? |
|
|
Ja mam jeszcze Safari 5.0. Co Wam sprawdzić? |
|
|
ile tab’ów można przywrócić (‘odzamknąć’) przy pomocy Undo (cmd+z) czyli otworzyć np. 4 taby w jednym oknie, zamknąć 3 i zobaczyć ile razy zadziała Undo |
|
|
cmd+z przywraca tylko jeden tab, zamknięty jako ostatni. |
|
Nie wiem o jakiej poprzedniej mówisz, bo
muszę się przyznać, że aktualizuje programy zwykle hurtem jakoś raz na miesiąc przy resecie i jeszcze pora na nowe safari nie nadeszła. |
|