Nie wiem co Marek trafił za egzemplarz… “unresponsive” to są ekrany HTC i całej tej zgrai “doświadczonych producentów”!
Pięknie śmiga ekran, bardzo szybka wręcz natychmiastowa reakcja - nawet przy 200 programach na pokładzie i zapełnionym 50GB dyskiem (mam wersję 64GB) działa tak samo jak przy pierwszym odpaleniu na “gołym systemie”
Zauważyłem, że chyba muszą mieć coś ustawione programowo jeśli chodzi o kąt, bo jak chcesz dotknąć palcem ekran do góry nogami to często “nie zaskoczy”. Musisz przekrzywić palce tak jak byś trzymał go prawidłowo… nie wiem czy dobrze to wyraziłem :-) To ogólnie ma sens, bo zawsze dotykasz ekranu jako użytkownik mający go przechylonego do siebie. Nigdy nie miałem problemów z “kliknięciem” jak go sam trzymałem, jedynie kilka razy mi się właśnie zdarzyło jak ktoś trzymał, a ja naprzeciw niego chciałem w ekran kliknąć, który był do góry nogami i nie mogłem trafić i musiałem to zrobić pod kątem tak jak bym siedział z drugiej strony.
Nie brał bym tego za kiepską reakcję na dotyk. Śmiga aż miło, możesz go tylko lekko musnąć aby zadziałał. Przez miesiąc z 16GB WIFI i aktualnym 64GB 3G jest identycznie.