Forum

Art. 6: iPad iPrawda cz.1 - Towarowo.

QDS {439} 20 Lip 2010 15:12

Dobrych parę tygodni, rożne sytuacje, dwie wersje iPada w rękach. Jakie odczucia?
Podzielę moje spostrzeżenia na kilka mniejszych wpisów. Dziś zacznijmy od sprzętu.

przeczytaj całość →

Kątem OK’a

DG {427} 20 Lip 2010 21:58

Dzięki za - jak zawsze - ciekawe, indywidualne spojrzenie. Pytanie na dziś: pewien godny zaufania znajomy napisał niedawno:

I finally got my hands on an iPad in an Apple Store, and it actually sucks. Heavy, blown up iPod touch with an unresponsive screen.

Interesuje mnie szczególnie ów “unresponsive screen”. Czy możesz opisać swoje wrażenie w tej kwestii? Jak ekran reaguje na dotyk?

DG

QDS {439} 20 Lip 2010 22:23

Nie wiem co Marek trafił za egzemplarz… “unresponsive” to są ekrany HTC i całej tej zgrai “doświadczonych producentów”!
Pięknie śmiga ekran, bardzo szybka wręcz natychmiastowa reakcja - nawet przy 200 programach na pokładzie i zapełnionym 50GB dyskiem (mam wersję 64GB) działa tak samo jak przy pierwszym odpaleniu na “gołym systemie”

Zauważyłem, że chyba muszą mieć coś ustawione programowo jeśli chodzi o kąt, bo jak chcesz dotknąć palcem ekran do góry nogami to często “nie zaskoczy”. Musisz przekrzywić palce tak jak byś trzymał go prawidłowo… nie wiem czy dobrze to wyraziłem :-) To ogólnie ma sens, bo zawsze dotykasz ekranu jako użytkownik mający go przechylonego do siebie. Nigdy nie miałem problemów z “kliknięciem” jak go sam trzymałem, jedynie kilka razy mi się właśnie zdarzyło jak ktoś trzymał, a ja naprzeciw niego chciałem w ekran kliknąć, który był do góry nogami i nie mogłem trafić i musiałem to zrobić pod kątem tak jak bym siedział z drugiej strony.

Nie brał bym tego za kiepską reakcję na dotyk. Śmiga aż miło, możesz go tylko lekko musnąć aby zadziałał. Przez miesiąc z 16GB WIFI i aktualnym 64GB 3G jest identycznie.

Kątem OK’a