Rewelacja! @Ka.! Masz niesamowity wokal. Nie mogę się doczekać aż znajdę chwilę, żeby odsłuchać podcast w całości.
Godne polecenia podcasty
|
arth |
|
No, nie wiem, co w Twoim przypadku bliższe jest prawdzie: bicie w dekiel czy starość-nie-radość ;) A propos: dlaczego kolegę lepiej słychać niż Twój „wokal”? Wrażenie jest takie, jakbyś nadawał a la Głos Ameryki z Waszyngtonu :) |
|
|
Pojęcia nie mam ;-) Pracujemy nad staranną konfiguracją sprzętu. Najbliższe nagranie już za kilka dni i na pewno będzie lepiej zrealizowane. Nie jest tak łatwo wszystko ogarnąć ;-) Zbyt duże zaufanie do narzędzi od Mamusi Apple dało popalić. Już wiem, że GarageBand nadaje się jedynie do zrobienia listy rozdziałów w podcaście i przesłania odcinka do iWeb :-/ |
|
Bardzo, bardzo dziękuję :-) Podcast to nie blog. Wymaga dużo więcej pracy i znacznie trudniej zdobyć słuchaczy. Szczególnie, gdy na polskim rynku istnieją już inne, ugruntowane, pozycje. P.S. Nad wszystkim będziemy pracować. Postanowiliśmy wystartować bez sponsorów, bez zaplecza medialnego, tak naprawdę bez sprzętu itd. W tym miejscu chciałbym BARDZO gorąco podziękować naszemu forumowemu Koledze, Microustowi, który znalazł dla Maki Talkie miejsce na swoim serwerze i poświęcił czas, bym mógł się spokojnie zająć stroną podcastu z poziomu iWeb w moim komputerze. Podarował też nam kilka cennych porad jak niewielkim kosztem poprawić jakość nagrania. Niezwykle cenna to pomoc. Bardzo też dziękuję QDS, że sam postanowił nasz tytuł dopisać do tego wątku i tym samym polecić go innym. Mam nadzieję, że to nie po znajmości, a dlatego, że Ci się coś w tym odcinku spodobało. Dzięki :-) |
|
Oczywiście, że po znajomości ;-) Jakość techniczna: Pachnie bardzo to wszystko amatorsko, rwie się dźwięk, szumy są itp… ale, ale - mi to nie przeszkadza - to ma swój urok, może przy 100 odcinku by już denerwowało, ale przy pierwszych uważam to za plus, odczuwa się, że podcast odpalacie z dużych chęci, i z odcinka na odcinek będziecie coraz lepsi jeśli chodzi o wykonanie. Treść: Ten odcinek nie jest równy - początek standard, bardzo miło i przyjemnie, środek nie porywa, ale końcowe poruszane tematy i wywiązujący się ciekawy dialog bardzo mi się podoba. Faktycznie przy końcu dyskutujecie nad tym co określiliście „ludzką stroną technologii”. Wielki plus za taką, a nie inną kolejność - wrażenie po odsłuchu pozostaje bardzo dobre. Czas: Jak już wspomniałeś, był to długi odcinek. Jak dla mnie również. Czasu nie mam za wiele, i choć można sobie ustawić w mp3 opcję pamiętania pozycji odtwarzania, sama świadomość, że jest on długi nie sprzyja przesłuchiwania go od okazji do okazji. Łatwiej było by mi wysłuchać 3 odcinków po 15 minut w tygodniu niż jeden godzinny. Może nagrywajcie jeden a później tnijcie według tematów na 3 mniejsze odcinki? To taka luźna propozycja - inne dłuższe podcasty też słucham na raty więc jak tylko będziecie mieć ciekawe rozmowy to będę słuchał każdego waszego odcinka nawet jak będzie mieć 3 godziny! Planujecie wstawić go do działu Podcastów w iTMS? Kątem OK’a |
|
|
A propos podcastów, etc.: szykuje się ciekawa alternatywa - http://superowl.me Blog o Makach. Piorunem. |
|
Tak :-) W zasadzie jeśli dobrze poszukasz, to niewykluczone, że już tam jest ;-) |
|
Dzięki za cynk, bez problemu znalazłem. Kątem OK’a |
|
|
Ka, czy dla m|maniaków nie zechciałbyś anonsować każdego kolejnego odcinka w chwili jego ukazania się? Wczoraj zupełnie przez przypadek natrafiłem na odcinek 2. Krótka notka na forum o pojawieniu się i zawartości audycji byłaby super :) |
|
|
Proszę bardzo :-) Myślałem, że odkąd jesteśmy w iTunes, osoby zainteresowane będą wiedziały na bieżąco, a innym nie będę się pchał na siłę przed oczy. |
|
|
jeżeli ktoś posiada iPhone to polecam jedną z dwóch aplikacji do podcastów: http://macmoc.pl/2011/08/podcasty-w-iphone/ są genialne (ostatnio z przewagą na instacast - szczególnie, że wersja na ipad kopie ****) |
|
|
Fajny podcast znalazłem Lifehacker podcast zajawka wygląda tak: :) Tematyka jest ciekawa a poszczególne odcinki nie są zbyt długie. Miłego słuchania! arth |
|
Nie jest zły ten podcast - zwłaszcza, że krótkie odcinki i mogę w „między czasie” posłuchać. Mam pytanie: czy ty w iTunes widzisz tylko odcinki od 0-4 i 7? Nie masz też odcinka 5 i 6? Kątem OK’a |
|