Forum

Coś do głaskania

DG {427} 27 Lip 2010 15:46

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą: mamy nową poduszeczkę do głaskania. Właśnie się pojawiła, obok szybszych iMaków. Pewnie to dla tych, którzy przyzwyczaili się do trackpadów w swoich laptopach.
hero_1_20100727.png
http://www.apple.com/magictrackpad/

DG

QDS {439} 27 Lip 2010 15:54

No to mój tata się ucieszy.

Wyobraźcie sobie, że on tak przyzwyczajony jest do trackpada w swoim MBP, że jak siada do mojego iMaca z Magic Mouse to nie umie ruszać kursorem! Odpalam mu programik na iPod Touch co symuluje trackpada i śmiga po nim pięknie.
To fenomen jakich mało - w biurze ma służbowego stacjonarnego Della i nie używa go, bo nie umie się za bardzo tą myszką posługiwać.

Przy okazji - widzieliście, że Apple chyba pierwszy raz pokazał Mac Pro i nowy monitor z dopiskiem Coming August / Soon? Rozumiem takie tam zabawki jak iPhone, iPad, ale żeby z z komputera robić lizaka na wystawę?

Kątem OK’a

DG {427} 27 Lip 2010 16:01
QDS napisał(a):

Przy okazji - widzieliście, że Apple chyba pierwszy raz pokazał Mac Pro i nowy monitor z dopiskiem Coming August / Soon? Rozumiem takie tam zabawki jak iPhone, iPad, ale żeby z z komputera robić lizaka na wystawę?

To bardzo dobre i uczciwe podejście - dla planujących nabyć nowszy sprzęt informacja, że nowa wersja wyjdzie w sierpniu, jest chyba zbawienna.

DG

QDS {439} 27 Lip 2010 16:06

Pewnie zrobili tak , bo zabrakło im starych modeli Mac Pro i by klienci byli zdenerwowani dlaczego nie można kupić Mac Pro, a tak zamówienia spadły do minimum i te jeszcze kilka starych sztuk się znajdzie na magazynie.

Współczuć jedynie Resellerom którzy mają na stanie “stare” modele, będą jeszcze gorzej schodzić, a nowych nie ma jeszcze w transporcie

Kątem OK’a

DG {427} 27 Lip 2010 16:10
QDS napisał(a):

Współczuć jedynie Resellerom którzy mają na stanie “stare” modele, będą jeszcze gorzej schodzić, a nowych nie ma jeszcze w transporcie

Okazja do ogłoszenia promocji ;)

DG

resetpl {28} 28 Lip 2010 23:03

Szczerze mowiac to bardzo fajna sprawa z tego gladzika. Slyszalem kiedys plotki, ze mialo to byc wbudowane w klawiature, ale na szczescie jest oddzielnie i musze przyznac, ze mi sie podoba. Gdybym mial iMaca to rozwazyl bym zakup.