|
|
Bluetooth informuje o kończących się bateriach w klawiaturze/myszy już przy 20% stanu. Czy należy natychmiast je wymieniać, czy można je „wykończyć na śmierć”? Czy niski stan baterii ma wpływ na pracę systemu?
|
|
|
|
|
|
|
tylko wkurza przypomnieniami ;)
możesz spokojnie je wykończyć.
chyba, że to jakieś akumulatorki, to nie wiem jakie są zalecenia, ale raczej też można do końca.
|
|
|
|
|
|
|
Mnie drze mordę o wyładowaniu baterii klawiatury już od ponad miesiąca. A kalwiaturka jak pracowała, tak pracuje. Natomiast baterie w myszce muszę zmieniać co jakieś 3 tygodnie - dłużej nie wytrzymują. Tak czy siak katuję je do ostatniego “ergu” energii. Chyba warto by przemyśleć zakup ładowarki firmowej Appla z akumulatorkami (6 zdaje się jest w zestawie). Tylko, że nie wiem jakę cenę ustalą nasi wspaniali resellerzy!
Rzeczy nie są takimi, jakimi się wydają
|
|
|
|
|
|
|
cena jest już znana - w okolicach 133zł ma być AFAIR
|
|
|
|
|
|
|
Hm… No to nie jest za tanio za 6 akumulatorków i ładowarkę :(
|
|
|
|
|
|
|
Roberto napisał(a): cena jest już znana - w okolicach 133zł ma być AFAIR
Ech… 133 zł to 133 baterie. Wystarczy mi szacunkowo na… 8 lat, używając tylko baterii w klawiaturze i MM. Co to za interes?
|
|
|
|
|
|
|
No żaden, tym bardziej, że w Stanach ten komplet kosztuje 26 dolarów!
|
|
|
|
|
|
|
DG - na serio? 133 bateryjki za 1zł na 8 lat? toż to jest 66 wymian kompletów + wymiana 1 bateryjki
czyli jedną wymiana 2 bateryjek co 44 dni, żeby osiągnąć 8 lat.
nie uwierzę w to, że na bateryjkach za złotówkę moja magic mouse przeżyje 44 dni, bo żre ona prąd jak głupia. używam energizer ultimate lithium, żeby mieć spokój na dłuższy okres czasu.
błagam, nie porównujmy cen europejskich do amerykańskich. to bez sensu. tym bardziej netto do brutto bo to już kompletna głupota.
w niemczech kosztuje 29 euro
w UK 25 funtów
nie wiem tylko czy to ceny netto czy brutto.
|
|
|
|
|
|
|
Liczyłem to szacunkowo w następujący sposób: komplet 2 baterii do MM co 2 miesiące plus komplet 2 baterii do Alu Keyboard BT co pół roku (na podstawie obserwacji praktycznych). Daje to 2 komplety do Alu i 6 kompletów do MM czyli 4+12=16 baterii na rok.
Nie wnikając w szczegóły i drobiazgi nasuwa się jeden wniosek: koszt ładowarki zwróci się dopiero po kilku latach używania.
|
|
|
|
|
|
|
He, he @DG, zapomniałeś jeszcze o koszcie energii elektrycznej - bo z powietrza to się ten prąd brał nie będzie ;)
|
|
|
|
|
|
|
błagam, nie porównujmy cen europejskich do amerykańskich
OT: ktoś powinien w końcu naszej ulubionej firmie z Cupertino pokazać kiedyś tabele wymiany walut i nauczyć jak to działa.
Choć i tak dobrze, że już nie mają 1 USD == 1 EURO jak kiedyś :)
OT od OT: i przy okazji koncernom naftowym, bo kurde jak tak dalej pójdzie to sam napadnę na jakiś Kuwejt żeby mieć ceny za galon jak USA ;)
|
|
|
|
|
|
|
Attrax napisał(a): He, he @DG, zapomniałeś jeszcze o koszcie energii elektrycznej - bo z powietrza to się ten prąd brał nie będzie ;)
Nie bądźmy drobiazgowi ;) Przy skrupulatnych wyliczeniach trzeba by - prócz zużytego prądu – wziąć jeszcze pod uwagę i to, że te akumulatorki pewnie i tak nie wytrzymają tych kilku lat wielokrotnego ładowania.
Ale ja nie jestem przecież z Poznania ;) więc szacunkowe wielkości wystarczą :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Donoszę, że w UK kosztuje to cudo £30.29 z VAT (w przeliczeniu chyba coś około 140 PLN).
|
|
|
|
|
|
|
Poddaję się! Jakby nie spojrzeć podobny zestaw Energizera czy Duracela można nabyć za jakieś góra 60 zł. No niechby było 80. No to nabędę taki. Chyba, że i na ładowarce i na akumulatorkach byłby symbol jabłka ;)
|
|
|
|
|
|
|
Attrax napisał(a): Chyba, że i na ładowarce i na akumulatorkach byłby symbol jabłka ;)
Patrząc na zdjęcia, chyba się zawiedziesz. Brak jabłek.
|
|
|