Czasem trzeba szybko wkleić do postu jakiś obrazek lub grafikę, nie bawiąc się w ich obróbkę. Czy znacie jakieś sensowne serwisy pozwalające na wgrywanie dowolnych obrazów i ich hotlinkowanie? W wykazie wtyczek do nowego Safari widzę coś takiego jak Imgur. Czy ktoś tego używa? Co polecacie?
Linkowanie obrazków
|
|
|
|
wkleić rozumiem z dysku, w celu pokazania go komuś? b. wygodną sprawą jest CloudApp |
|
|
To ja jestem za dropboxem, uploadujesz zdjecie do Internetu kopiujac obrazek do katalogu na dysku (on sie sam przenosi do “chmury”) po czym ze strony dropboxa mozesz poprosic o linka do tego obrazka. Kasujesz kiedy chcesz i co najfajniesze w bezplatnej wersji taki obrazek moze zajmowac do 2GB miejsca ;). |
|
|
ja od kilku lat używam skitch.com Fajne narzędzie desktopowe, serwis działa sprawnie, można skopiować link do wstawienia od razu z kodami php i html… ogólnie jest przyjazny. |
|
Prowoklik na pliku wystarczy (o ile plik jest w Public)
A nawet do 10 GB -> https://www.dropbox.com/help/54 |
|
|
@grzegor ano zgadza sie, ale mowie tu o tych 2GB jak by komus (jak np. mi) nie chcialo sie prosic znajomych zeby rejestrowali sie z mojego linku referencyjnego |
|
|
Dziękuję za sugestie. Coraz więcej zalet przemawia na korzyść Dropboxa. |
|
|
IMO nie wygoda ;) nie wiem jednak jaki jest limit miejsca (na plik jest chyba aktualnie 50MB) no ale to zależy kto czego potrzebuje ;) |
|