Forum

iPad iPrawda cz.2 - Maszynka do zdjęć.

QDS
7 Sie 2010 9:01

Kiedy pojawił się tablet, pomyślałem sobie:
Ekstra sprawa! Będę mógł wpakować wszystkie moje zdjęcia z iPhoto, wreszcie je poukładać w zdarzenia, dopasować buźki do odpowiednik delikwentów, poprzycinać filmiki które też mi się walają w iPhoto, no może wreszcie po oceniam niektóre fotki”

Czy moje wyobrażenia się spełniły?

przeczytaj calosc →

Kątem OK’a

Roberto
7 Sie 2010 11:51

co do “buźkowania” to chyba jest to jednak sprzęt po prostu za słaby.

QDS
8 Sie 2010 11:23
Roberto napisał(a):

co do “buźkowania” to chyba jest to jednak sprzęt po prostu za słaby.

Dlaczego? Wątpię, no ale jeśli już nie uciągnąłby tego zadania z automatu powinni dodać funkcję manualną - zaznaczanie twarzy ręcznie i przypisywanie imion. Do tego zadania ekran iPada jest wręcz stworzony. Tak przy okazji to u mnie w iPhoto automatyczne rozpoznawanie twarzy to 1% wszystkich - resztę musiałem sam dodawać. Bardzo zawodna funkcja i myląca się.

Kątem OK’a

Roberto
8 Sie 2010 12:31

dlaczego? bo takie ‘inteligentne’ przetwarzanie obrazów to bardzo skomplikowana i obciążająca komputer czynność wymagająca sporej mocy obliczeniowej.
Sama detekcja twarzy - oczywiście nie. Ale rozpoznawanie ich - to już poważniejsza sprawa.

QDS
10 Sie 2010 7:34

Rozumiem, dlatego nie upierałbym się o dodawanie inteligentne, tylko o samą możliwość ręcznego zaznaczania ramki na mordce… multi-touch w interfejsie rozwinąłby skrzydła w takim zastosowaniu. A tak, nie mamy nic oprócz przeglądarki zdjęć...

Kątem OK’a