|
|
Forum, choć minimalistyczne, powinno być wygodne w codziennym użytkowaniu. Co warto by zmienić, dodać, zmodyfikować? Wszelkie propozycje zostaną dokładnie rozpatrzone.
|
|
|
|
|
|
|
- jeśli to tylko mój problem to wycofuję co poniżej, bo jakoś sobie poradzę, ale jeśli nie tylko ja mam z tym pewien problem, to upraszam wziąść pod uwagę możliwość ewentualnego mocniejszego zabarwienia/nasycenia barwą/uczytelnienia ramek wyznaczających pole dla dokonania wpisu zanim się to pole uaktywni. Po uaktywnieniu widzę wyraźnie niebieskie obramowanie, ale przed uaktywnieniem pola przewidzianego do dokonania wpisu na ekranie 12” PB G4 Bogiem a prawdą nie widzę właściwie nic.
- widzę podział głowny na dwa działy: forum i blog. Czy - a jeśli tak, to jak jest przewidziana możliwośc dokonywania własnych wpisów na blogu w ramach blogu, a nie komentarzy do już istniejącego wpisu na blogu, który to komentarz zamieszczany jest na forum.
Jak zawsze
Jacek A. R.
- im więcej wolno - tym mniej wypada.
|
|
|
|
|
|
|
Darku, kilka informacji wysłałem drogą mailową, ale… no właśnie, sam mail z powiadomieniami. Nie wiem czy pozostał celowo ten właśnie, czy to jedynie brak czasu na wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Jacku, ramki przyciemnione. Ma nadzieję, że wystarczy. Jeśli nie, będziemy przyciemniać dalej :)
Co do możliwości pisania na blogu: wkrótce zamieścimy odpowiedni wpis na forum z wszelkimi niezbędnymi informacjami.
Filip, wiem, ja też nie przepadam za angielskim ;) Będzie po polsku, soon…
|
|
|
|
|
|
|
DG napisał(a): Filip, wiem, ja też nie przepadam za angielskim ;) Będzie po polsku, soon…
Akurat nie to mnie uderzyło. ;-) Nie wiem, nie wiem, może tak ma być , że to Twój mail personalny ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Okazuje się że nasze wpisy mają już kilkanaście linijek, Po dodaniu komentarza należy przewinąć stronę do początku. Jest szansa, by i u jej dołu znalazł się odpowiedni magiczny przycisk?
|
|
|
|
|
|
|
Filip, a może pojawić się za kilkanaście tysięcy sekund? Brakuje mi chwili na napisanie paru postów na forum, a mam sporo pytań.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tylko tyle, że niektóre przyciski, magiczne czy nie, zwyczajnie muszą zaczekać :)
|
|
|
|
|
|
|
O. No gapa ze mnie - jasne. Po prostu dopisuję do listy ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Czy można samodzielnie skasować własny post?
|
|
|
|
|
|
|
Oglądam sobie forum i jest pięknie. Ale gdy klikniemy użytkownika, to pojawia się informacja, do której grupy użytkowników należy. Obecnie jest to grupa “members”. Ja wiem, że polonizacja z czasem się pojawi, ale mam propozycję...jakoś mnie uderza to “members” i chętnie zaprosiłbym do dyskusji o nazwach grup :)
(skoro forum nazywa się “minimal”, to może grupy typu: minimalista, asceta, pustelnik? :-) )
|
|
|
|
|
|
|
Ha, taką dyskusję mieliśmy zamiar rozpocząć! Zgodnie z deklaracjami, że niniejsze forum będziemy wszyscy współtworzyć, chcemy tego typu kwestie ustalić wspólnie. Obecnie przy autorze postu nie wyświetla się jego “ranga”, a jedynie liczba postów.
A zatem: czy i ewentualnie jakie grupy użytkowników chcielibyście widzieć na forum?
|
|
|
|
|
|
|
Aceton? Hm, podoba mi się propozycja Ka.
|
|
|
|
|
|
|
a to ma być grupa w rozumieniu: grupa tematyczna, czy “ranga”/staż danego Użytkownika wynikająca wprost z liczby postów ? czy ranga wynikająca z głosowania innych, coś na wzór karmy z MacPluga ? Wierzę w wyczucie językowe naszego tu Gospodarza, które to wyczucie zapobiegnie naszemu rozpuszczeniu się w acetonie :)
Jak zawsze
Jacek A. R.
- im więcej wolno - tym mniej wypada.
|
|
|
|
|
|
|
Słuszna uwaga. Trzeba odróżnić dwie rzeczy:
1. przynależność do grupy danego użytkownika, która widnieje w jego Profilu (o tym wspomina Ka.). Tu mamy tylko Members, Moderators i SuperAdmins (no i jeszcze Banned ;), ale to są grupy o różnym zakresie uprawnień i są nadawane przez system.
2. ranga użytkownika, związana z liczbą jego postów. Te tytuły oraz ilość postów do nich wymaganą można ustalać dowolnie. Są to tytuły typu Newbie, Senior member itp. I tu proponowałbym ustalić wspólne nazewnictwo. Tytuł taki mógłby pojawić się za nickiem/loginem każdego użytkownika.
|
|
|