Forum

Propozycje zmian

jar
8 Mar 2010 23:40
moksienciuk napisał(a):

Ja używam skrótu cmd + strzałka w gorę i działa lepiej niż dobrze.

- i ta informacja - jak dla mnie - stanowi rozwiązanie problemu. Serdecznie dziekuję !

Jak zawsze

Jacek A. R.

- im więcej wolno - tym mniej wypada.

microust
9 Mar 2010 7:53
moksienciuk napisał(a):

Rozwiązanie zacne, tylko niewygodne jeśli nadal trzymam myszkę. ;) Bez niej MacPro staje się ułomny w komunikacji ze mną. :D

DG
9 Mar 2010 8:16
QDS napisał(a):

Kolejność wyświetlania wątków.

Czy jest możliwe, aby wchodząc w jakiś dział widzieć wątki ułożone w kolejności nie ich utworzenia, ale według ostatnich w nich napisanych postów?

Proszę bardzo, wątki w dziale są ułożone wg nanowszych postów.

DG

QDS
9 Mar 2010 8:54
DG napisał(a):
QDS napisał(a):

Kolejność wyświetlania wątków.

Czy jest możliwe, aby wchodząc w jakiś dział widzieć wątki ułożone w kolejności nie ich utworzenia, ale według ostatnich w nich napisanych postów?

Proszę bardzo, wątki w dziale są ułożone wg nanowszych postów.

Dziękuję w imieniu wszystkich Ziemian!

Kątem OK’a

PavelM
9 Mar 2010 12:48
moksienciuk napisał(a):

Można jeszcze prościej: strzałka w lewogórę, na pecetach zwana “Home”. Tylko jeden przycisk, pełny minimalizm.

moksienciuk
9 Mar 2010 13:31

U mnie na MacBook Pro niestety nie ma tego klawisza.

PavelM
9 Mar 2010 13:39

Zatem zwracam honoris causa ;)

PavelM
9 Mar 2010 13:44

Wracając do tematu… miło byłoby widzieć nowe/nieczytane posty w czytniku RSS.

jar
9 Mar 2010 13:44

- u mnie też nie ma - klawiatura PB G4 Alu 12”, ostatnia edycja 1.5 GHz. Ale może się taki hint komuś przydać; mnie w zupełności wystarczy Jabłko (Command)+ strzałka w górę (lub strzałka w dół).

Jak zawsze

Jacek A. R.

moksienciuk
9 Mar 2010 13:49

Natomiast w mojej klawiaturze Apple Design Keyboard z połowy lat 90 taki przycisk już jest ;)

QDS
9 Mar 2010 13:51
PavelM napisał(a):

Można jeszcze prościej: strzałka w lewogórę, na pecetach zwana “Home”. Tylko jeden przycisk, pełny minimalizm.

Ten klawisz występuje tylko w długich klawiaturach appla (z numpadem) nie ma go w żadnym laptopie, jak też i np. w klawiaturze BT Apple.
Tak więc wszyscy maniacy minimalizmu wymienili długie klawiatury na krótkie - mniej klawiszy mniej rozpraszania uwagi :-)

Kątem OK’a

PavelM
9 Mar 2010 22:19
QDS napisał(a):

Tak więc wszyscy maniacy minimalizmu wymienili długie klawiatury na krótkie - mniej klawiszy mniej rozpraszania uwagi :-)

Eee tam! Może moja jest minimalnie dłuższa, za to do jej obsługi nie muszę krzyżować rąk ni palców ;-)

d.e.l.t.
11 Mar 2010 0:48

Pytanie do Zarządu ;)

Czy edycja tekstu przy dodawaniu postu mogłaby być bardziej przyjazna laikowi tudzież zwykłemu zjadaczowi chleba nie znającemu się na kodowaniu, gdyż na co dzień się tym nie zajmuje?
Przyznam, że bez instrukcji nie wiedziałabym, jak wstawić kursywę do tekstu czy zaznaczyć na szaro cytowany fragment, mimo, iż posługuję się klawiszami skrótu przy edycji tekstów w Pages.
Niestety tagi u dołu ramki nic mi nie mówiły zanim nie otrzymałam objaśnień od tzw. instancji wyższej.

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

d.e.l.t.

jar
11 Mar 2010 1:10

Przede wszystkim - proszę o wybaczenie, że nie w stosownym miejscu, ale każda okazja jest dobra - a więc: z radością witamy w tym zakątku sieci.

Późno, a i oczka już nie te, więc tylko, póki co,  proszę pięknie zapoznać się z tym oto wątkiem .

Ściągaczka jest obiecana.

Z serdecznością i szacunkiem

Jacek A. R.

DG
11 Mar 2010 23:53

Miniporadnik pisania:
http://minimalmac.pl/forum/viewannounce/77_7/

DG