Forum

Kulisy powstania polskiego przekładu książki „Steve Jobs” – rozmowa z Tomaszem Brzozowskim.

DG
13 Gru 2011 22:31
microust napisał(a):

A w wywiadzie sprawiają wrażenie bardzo zadowolonych z opinii. Głosy z MM do nich nie doszły?

Może autor wątku przekaże wasze uwagi wydawcy. Widziałem wzmiankę, że nakład jest ograniczony (chyba że to tylko chwyt marketingowy), może więc ukaże się wznowienie - poprawione.

DG

arth
13 Gru 2011 22:52

Uff! Jak dobrze, że mam e-booka. Generalnie i tak nie wyobrażam sobie czytania biografii takiego kolesia jak Stefan w wersji papierowej, ale, jak domniemam, ta miała być bardziej exclusiv.

arth

emil_wroc
14 Gru 2011 19:19

Chwyt marketingowy z pewnością, nadaje od razu wymiaru wyjątkowości i niemalże “białego kruka”. A wątpię w drugie i poprawione wydanie. W dodruk, a raczej dodruki - owszem.

‘osobiście wierzę, że człowiek jest śmiertelny’

DG
14 Gru 2011 19:51
emil_wroc napisał(a):

Chwyt marketingowy z pewnością, nadaje od razu wymiaru wyjątkowości i niemalże “białego kruka”. A wątpię w drugie i poprawione wydanie. W dodruk, a raczej dodruki - owszem.

Racja, w epoce druku cyfrowego faktycznie zanika pojęcie „wznowienia” czy „drugiego wydania” - są tylko „dodruki”.  I to zazwyczaj „on demand”.

DG

DG
7 Sty 2012 12:50
emil_wroc napisał(a):

No już szczytem odwagi jest druk taką farbą, która po lekkim przetarciu kciukiem pozostawia ciekawy fresk ciemnej smugi na papierze

Wziąłem do rąk egzemplarz w miękkiej oprawie i… druk jest bez zarzutu, żadnych smug farby po przetarciu palcem, nawet wilgotnym. Okładka też nienajgorsza jakościowo. Może dostałeś kiepski egzemplarz. Jako że w stopce redakcyjnej brak informacji o drukarni, pewnie drukiem zajmowało się kilka różnych firm i stąd różnice w jakości.

DG

emil_wroc
10 Sty 2012 20:30

Może… wydanie mojego egzemplarza to, żeby zacytować klasyka, “kupa gówna”.

‘osobiście wierzę, że człowiek jest śmiertelny’